Heb jij dat ook? Dat je bij het zien van een foto direct inspiratie krijgt voor een leuke bewerking met Gimp? Dat had ik bij deze foto. Ik zag hem op Facebook, een goede en mij bekende fotografe Astrid den Haan uit Gouda had hem gedeeld. Zij maakt altijd van die prachtige macro foto’s van kleine beestjes. Om jaloers op te zijn. In een opwelling vroeg ik haar of ik de foto mocht bewerken, en ze vond het goed. Dat liet ik mij geen tweede keer zeggen. Ik heb diezelfde avond nog de foto bewerkt met Gimp. Het resultaat was zo leuk, dat ik op Pixabay nog een foto heb gezocht om het trucje nog eens uit te voeren. En dit zijn de resultaten.

Bij het manipuleren van een afbeelding, is het verstandig om afbeeldingen bij elkaar te zoeken die qua lichtval enigszins bij elkaar passen. Hieronder zie je de originelen die ik gebruikte voor de sprinkhaan met contrabas.