De plugin G’Mic is een verzameling filters die je kunt toepassen op je foto ter verbetering of voor extra creativiteit. Het werken met de plugin is niet heel moeilijk, al moet ik er wel bij zeggen dat sommige filters het bijv. alleen doen op lage resolutie afbeeldingen, tenzij je een zeer krachtige computer hebt staan. Maar heel veel filters doen het feilloos en daardoor kun je uren zoet zijn met deze filtercollectie.
Het downloaden van de plugin doe je via de originele website, zodat je zeker weet dat je de juiste versie hebt gedownload.

https://www.gmic.eu 

In de minicursus G’Mic van Mariel, leer je hoe je G’Mic kunt installeren, en hoe je met de diverse filters kunt werken.  Deze eerste Minicursus kost slechts € 1,00. Er volgen nog meer minicursussen over diverse filters uit de collectie van G’Mic.

  Je leert werken met twee willekeurige filters van G’Mic. 

  1.  de “Annual Steiner Chain Round Tile Filter”. Gelukkig hebben de meeste filters makkelijker te onthouden namen 😉  Dat is het effect met de herhalende cirkels zoals hieronder te zien is.
  2. de filter ‘Charcoal” uit de Black & White filters. Zoals de zwart/wit afbeeldingen hieronder.

Al doende leer je dan hoe de vele filters van G’Mic werken en kun je zelf aan de slag met de filters van G’Mic. Omdat niet alle filters hetzelfde werken, ga ik meerdere minicursussen maken om zo inspiratie te krijgen met wat je zoal kunt doen met deze zeer uitgebreide set filters. 

Annual Steiner Chain Round Tile Filter uit de arrays & tiles filters

Charcoal filter uit de black & White filters.